BACK TO SPEAKERS

Γιάννης Σαμαράς

Ο Γιάννης Σαμαράς έχει 15ετή επαγγελματική εμπειρία σε φημισμένα μπαρ. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του σε καταξιωμένα Αθηναϊκά Night clubs, απέκτησε πολύ μεγάλη φήμη στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό session bar B γνωστού διεθνούς ποτού που παρουσίαζε ο Μιχάλης Μένεγος. Δουλεύοντας για το ποτό αυτό, μυήθηκε στον καταπληκτικό κόσμο των κοκτέιλ, τον οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα! Το 2006, συνεργάστηκε με εταιρείες cocktail catering για πολλά projects ενώ το 2007 μετακόμισε στο Λονδίνο για να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Αυτή η απόφαση αποδείχθηκε μια σημαντική εμπειρία καθώς εργάστηκε για ένα χρόνο στο εστιατόριο Bentleys Sea Food υπό τον Richard Corigan. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 και άρχισε να δουλεύει για το bar restaurant Pere Ubu που ήταν ένας ισχυρός παίκτης στη λίστα με τα all day bars. Ένα χρόνο αργότερα, βραβεύεται στο Finlandia Cup 2009. Την ίδια χρονιά ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ιαπωνικής σχολής bartending από τον Suzuki Takayuki στην Ιαπωνία & το WSPC στην Ελλάδα και αρχίζει να εργάζεται ως διευθυντής του ομίλου Panas (ιδιοκτήτης φημισμένων μπαρ και εστιατορίων) μέχρι το 2010. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, διοργάνωσε με επιτυχία το Wold class 2010,  σε συνεργασία με τους Shaker και Andrew Pengely. Την ίδια χρονιά εργάζεται για το Baba au Rum και ένα χρόνο αργότερα παίρνει τη θέση του διευθυντή στο "42" όπου έμεινε μέχρι το 2013. Παράλληλα, το 2012 συμμετείχε στους τελικούς Wold class της Δυτικής Ευρώπης, που προσέθεσε πολλά στην εμπειρία του. Το 2013 μπήκε πιο δυναμικά στη σκηνή των Bars, αφού έγινε ένας από τους ιδιοκτήτες του The Dalliance House και διεκδίκησε το master σε διαγωνισμό για διεθνές brand Ουίσκι, το 2014. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρέμεινε πολύ ενεργός πίσω από τα μπαρ. Διοργάνωσε και δούλεψε για μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και παρουσιάσεων όπως το London Rum Show με τον Glen Hooper, τον ελληνικό τελικό του World Class, και άλλους πολύ γνωστούς διαγωνισμούς. Την ίδια χρονιά συνέλαβε την ιδέα του AFF (Alchemist Flavor Festival) που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στην Αθήνα (Μάιος 2015).  Τους τίμησαν με την παρουσία τους διεθνείς προσωπικότητες όπως οι Tony C, NFL, Dave Arnold, Charles Spence, Suzuki Takayuki, La Cantelaria) όπου μοιράστηκαν γνώσεις και δεξιότητες με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Έχοντας όλη αυτή την εμπειρία και όντας από τη φύση του ένα άτομο που θέλει να μαθαίνει από τους καλύτερους και να μοιράζεται τις γνώσεις του με τους υπόλοιπους, εργάζεται τώρα στο σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού site με αναφορές στα καλύτερα συστατικά, επαγγελματίες και πρακτικές ανά την υφήλιο! Επόμενα projects ...; Ετοιμάζονται!!

Agenda

STIRRING UP THE FUTURE OF BARTENDING!